Portugese wijnen

Home | Portugese wijnen

Dé Portugese speciaalzaak

Takeaway-gerechten

Heel het weekend open

Dé Portugese speciaalzaak
Takeaway-gerechten
Heel het weekend open

Ben je op zoek naar heerlijke Portugese wijnen? Dan zit je goed bij Mercado in Antwerpen. Deze wijnen hebben telkens een uniek karakter en ze combineren klassiek en modern door unieke druivenrassen te gebruiken. Portugese wijnboeren houden vast aan eigen druiven waardoor je vandaag de dag meteen merkt wanneer je een Portugese wijn drinkt. Dankzij het aanbod aan heerlijke wijnen in onze winkel waan jij je meteen onder de Portugese zon.

Restaurant binnen
scheidingslijn
scheidingslijn

Ontdek de Portugese wijnen uit alle regio’s

In Portugal zijn er heel wat regio’s waar men wijn maakt. Deze worden onderverdeeld in drie kwaliteitsniveaus die je in onze detailhandel terugvindt:

  • DOP: de wijn is afkomstig uit een strikt afgebakend geografisch gebied waar men aanbevolen en toegestane druiven gebruikt. In Portugal vind je 31 DOP’s.
  • IGP: in Portugal vind je 14 wijngebieden met minder strenge regels voor het controleren van druiventeelt. Hier is er veel meer keuze, en ook in DOP-regio’s worden deze wijnen vaak geproduceerd.
  • Vinho de Mesa of tafelwijn: deze wijn heeft geen herkomstbenaming en mag worden opgebouwd uit alle mogelijke Portugese wijnen.

Regio’s verschillen ook nog in bodem en klimaat. Zo kan de bodem van een wijngaard bestaan uit zand, kalk, klei, graniet of leisteen. Ook het klimaat verschilt in Portugal, en waar je in het noorden eerder een zeeklimaat met veel regen heeft, heerst er in het zuiden een veel warmer klimaat. Het gevolg hiervan is dat wijnen uit het noorden relatief zuur en alcoholarm zijn tegenover zuiderse Portugese wijnen die meteen een vakantiegevoel opwekken.

Restaurant portugal eten
Lange eettafel in restaurant
Portugal koken

Ontdek onze unieke Portugese charme in hartje Antwerpen, en reis even terug naar Portugal.

scheidingslijn
scheidingslijn

Kies voor rode of witte wijn

Naast wijnen vind je bij ons ook nog heel wat andere Portugese dranken. Ben je fan van rode wijnen, die vaak wat scherper zijn van smaak? Of neig jij toch eerder naar een droge Portugese witte wijn? We hebben ze allemaal in ons aanbod. Neem vandaag nog contact met ons op als je graag meer informatie wilt over onze producten.

Restaurant binnen
Mercado Portugal