Portugese vleeswaren

Home | Portugese vleeswaren

Dé Portugese speciaalzaak

Takeaway-gerechten

Heel het weekend open

Dé Portugese speciaalzaak
Takeaway-gerechten
Heel het weekend open

Wie op zoek is naar typisch Portugese vleeswaren, raden we graag onze Portugese charcuterie of ‘Enchidos’ aan die je bij Mercado vindt. Portugezen zijn verzot op worsten en dan vooral op alle delen van het varken. Onder de noemer Enchidos bestaan er heel wat verschillende Portugese vleeswaren. Deze term betekent kort gezegd ‘verpakt in dierendarmen’ en vaak wordt het vlees gerookt om er nog wat extra smaak aan toe te voegen.

Restaurant binnen
scheidingslijn
scheidingslijn

Wat zijn de bekendste Portugese vleeswaren?

Bovenaan de lijst met bekende Portugese vleeswaren die je in onze detailhandel vindt, staat Chorizo. Deze worst wordt als smaakmaker gebruikt in de keuken en je kan er mee koken, er broodjes van maken of gewoon zo eten als aperitief. Salpicão is een traditionele gerookte worst, die ook gemaakt wordt van varkensvlees. Deze wordt goed gekruid en mag acht dagen rusten zodat de smaken er goed in kunnen trekken. Deze worst eet men vooral als aperitief, op brood met olijfolie bijvoorbeeld. Er bestaan ook worsten gemaakt van rundsvlees of kip bijvoorbeeld. Voor Portugese vleeswaren of worsten geldt in principe hoe donkerder het vlees, hoe pittiger de smaak.

Restaurant portugal eten
Lange eettafel in restaurant
Portugal koken

Ontdek onze unieke Portugese charme in hartje Antwerpen, en reis even terug naar Portugal.

scheidingslijn
scheidingslijn

Ontdek al onze producten

Voor de echte vleesliefhebbers is onze winkel een waar paradijs. Al wie onze vleeswaren en andere Portugese etenswaren wil proeven, is meer dan welkom in onze zaak. Heb je nog vragen over onze lekkernijen of dergelijke? Neem dan contact met ons op zodat we jou verder kunnen helpen.

Restaurant binnen
Mercado Portugal