Portugese lekkernijen

Home | Portugese lekkernijen

Dé Portugese speciaalzaak

Takeaway-gerechten

Heel het weekend open

Dé Portugese speciaalzaak
Takeaway-gerechten
Heel het weekend open

Wie Portugese lekkernijen zegt, zegt heerlijke desserts. Bij Mercado in Antwerpen bieden we een ruim aanbod aan van de lekkerste zoetigheden waar het water spontaan van in je mond loopt als je er nog maar aan denkt. Aan taart en gebak voor bij de koffie hebben de Portugezen geen gebrek. En wij bieden deze Portugese lekkernijen maar al te graag in onze winkel.

Restaurant binnen
scheidingslijn
scheidingslijn

Wat zijn enkele typische Portugese lekkernijen?

Bij ons vind je heel wat soorten koek en gebak, maar ook nagerechten vallen onder Portugese delicatessen en lekkernijen. Zo vind je bij ons pastéis de nata, een krokant gebakje gevuld met romige pudding dat heerlijk is bij een kopje sterke koffie. Ook Queijadas zijn traditionele Portugese lekkernijen. Deze gebakjes vind je in varianten met sinaasappel, wortel, chocolade, enzovoort. Een groot deel van de desserts in dit zuiderse land bestaat uit crème, pudding of mousse. Arroz doce is zo’n typisch dessert dat je ook hier vind, namelijk rijstpap maar dan met kaneel aangezien de Portugezen enorme fan zijn van kruiden in hun gerechten. Bolo de Bolacha is ook een bekend dessert en noemen we ook wel eens een koekjestaart met een crème van koffie en suiker. In onze winkel vind je alle Portugese producten die je nodig hebt om zelf deze lekkernijen te maken, maar je kan ook bestellen via ons takeaway-menu.

Restaurant portugal eten
Lange eettafel in restaurant
Portugal koken

Ontdek onze unieke Portugese charme in hartje Antwerpen, en reis even terug naar Portugal.

scheidingslijn
scheidingslijn

Maak je dessert af

Wat niet kan ontbreken bij een heerlijk dessert is uiteraard een echte Portugese wijn. Kom langs in onze winkel en het ontdek ons volledige aanbod. Bij ons vind je veel meer dan enkel onze heerlijke Portugese lekkernijen. Neem contact met ons op als je vragen hebt of meer informatie wilt.

Restaurant binnen
Mercado Portugal