Portugese dranken

Home | Portugese dranken

Dé Portugese speciaalzaak

Takeaway-gerechten

Heel het weekend open

Dé Portugese speciaalzaak
Takeaway-gerechten
Heel het weekend open

In onze winkel vind je heel wat typische Portugese dranken die je zeker eens moet proeven. Zo vind je bij ons heel wat verschillende sterkedranken en likeuren, maar ook frisse dranken zonder alcohol. Ben je op zoek naar een drankje dat jou het gevoel geeft dat je op een terras onder de Portugese zon zit? Spring dan zeker eens binnen bij Mercado.

Restaurant binnen
scheidingslijn
scheidingslijn

Wat maakt Portugese dranken zo speciaal?

Een Portugese wijn is meer dan gewoon een drankje. Oudere mensen durven al wel eens te zeggen dat veel wijn drinken het geheim is voor een goede gezondheid en een lang en gelukkig leven. Daarom vind je bij ons een heel aantal verschillende wijnen:

  • Portwijn is de bekendste wijn, maar deze is vrij sterk en dus ook ideaal om frisse cocktails van te maken.
  • Ook Ginjinha is een van de bekendste Portugese dranken. Deze sterkedrank is heerlijk als je hem met een paar kersen serveert, aangezien ze wordt gemaakt van ‘Morel’, dezelfde vrucht waarmee kriekbier wordt gemaakt.
  • Poncha da Madeira is dan weer een sterke en zoete lokale drank van het eiland Madeira. Deze wordt gemaakt van ‘Aguardente’, een sterke alcoholische drank met tot 60% alcohol, waar suiker, honing en citroensap aan wordt toegevoegd.

Ook niet-alcoholische Portugese dranken vind je in onze detailhandel met Portugese specialiteiten. Zo is Sumol bijvoorbeeld de typische nationale frisdrank van dit land, verkrijgbaar in verschillende frisse smaken. Tot slot staat dit prachtige land natuurlijk bekend om zijn koffie. En ook bij ons kan je uiteraard terecht voor deze koffie, waar je best maar kleine kopjes van drinkt aangezien het enorm sterk is.

Restaurant portugal eten
Lange eettafel in restaurant
Portugal koken

Ontdek onze unieke Portugese charme in hartje Antwerpen, en reis even terug naar Portugal.

scheidingslijn
scheidingslijn

Kom gerust eens langs

Wil je meer weten over onze zaak en ontdek je graag nog meer Portugese specialiteiten? Kom dan zeker eens langs in onze winkel in Antwerpen of bestel eenvoudig via onze webshop. Heb je nog vragen voor ons? Neem dan contact met ons op.

Restaurant binnen
Mercado Portugal